Si të dalloni ndryshimet midis printerit UV dhe printerit DTG

Si të dalloni ndryshimet midis printerit UV dhe printerit DTG

Data e Publikimit: 15 Tetor 2020 Redaktori: Celine

Printeri DTG (Direct to Garment) gjithashtu mund të quhet makinë shtypi bluzë, printer dixhital, printer i drejtpërdrejtë me spërkatje dhe printer rrobash. Nëse thjesht duket pamja, është e lehtë të përzihen të dyja. Dy anët janë platforma metalike dhe koka të shtypura. Edhe pse pamja dhe madhësia e printerit DTG është në thelb e njëjtë me printerin UV, por të dy nuk janë universale. Dallimet specifike janë si më poshtë:

1. Konsumi i kokat e shtypura

Printeri i bluzave përdor një bojë tekstili me bazë uji, shumica e të cilave shishe e bardhë transparente, kryesisht koka ujore e ujit Epson, kokat e shtypura 4720 dhe 5113. Printeri uv përdor bojë të shërueshme UV dhe kryesisht të zezë. Disa prodhues përdorin shishe të errëta, përdorimin e kokat e shtypura kryesisht nga TOSHIBA, SEIKO, RICOH dhe KONICA.

2. Fushat e shtypjes së ndryshme

Bluzë e përdorur kryesisht për pambuk, mëndafsh, kanavacë dhe lëkurë. Printeri me rrafsh UV i mbështetur në xham, pllaka qeramike, metal, dru, lëkurë të butë, jastëk miu dhe zanate të bordit të ngurtë.

3. Parimet e ndryshme të kurimit

Printerët e bluzave përdorin metoda të jashtme të ngrohjes dhe tharjes për të bashkangjitur modelet në sipërfaqen e materialit. Printerët me rrafsh me UV përdorin parimin e shërimit dhe kurimit ultraviolet nga llambat e udhëhequra nga UV. Sigurisht, ka akoma disa në treg që përdorin llambat e pompës për të ngrohur për të kuruar printerët me rrafsh me UV, por kjo situatë do të bëhet gjithnjë e më pak, dhe gradualisht do të eliminohet.

Në përgjithësi, duhet të theksohet se printerët me bluza dhe printerët me flat UV nuk janë universale dhe ato nuk mund të përdoren thjesht duke zëvendësuar bojën dhe sistemin e shërimit. Sistemi i brendshëm kryesor i bordit, softueri me ngjyra dhe programi i kontrollit janë gjithashtu të ndryshëm, kështu që sipas llojit të produktit zgjidhni printerin që ju nevojitet.


Koha e postimit: Tetor-15-2020